Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Az Európai Gyógyszerügynökség javasolja az AstraZeneca használatát

2021.04.07
20:49
Forrás
euronews
Hivatalosan is állást foglalt az AstraZeneca védőoltással kapcsolatban az Európai Gyógyszerügynökség.

Mint fogalmaznak, van összefüggés a ritkán előforduló trombózisos esetek és az AstraZeneca vakcina alkalmazása között. Ennek ellenére továbbra is javasolják az oltás használatát, mert haszna meghaladja a ritka mellékhatás kockázatát. 

Az oltóanyagot korábban már jóváhagyta ez az ügynökség, így számos európai uniós országban alkalmazzák. Magyarországon és Szerbiában is oltanak vele.

AstraZeneca
Európai Gyógyszerügynökség

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.