Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Steve Helber

Az Ida hurrikán miatt kiürítik New Orleanst

2021.08.29
07:41
2021.08.29
07:47
Forrás
Szerbiai RTV, BBC
A Katrina évfordulóján éri el New Orleanst a várhatóan 4-es erősségű Ida hurrikán. Az illetékesek elrendelték New Orleans egyes részeinek kiürítését.
Tanjug/AP/NOAA

2005. augusztus 29-én érte el az Amerikai egyesült Államok déli partvidékét a Katrina hurrikán. A hurrikán akkor óriási pusztítást okozott és rengeteg emberi életet követelt.

Tanjug/AP/The Times-Picayune/The New Orleans Advocate/Scott Threlkeld

Napra pontosan 16 évvel később, helyi idő szerint vasárnap a délutáni órákban ismét hurrikán csaphat le erre a térségre. Az Ida hurrikán a hétvégén a Mexikói-öbölben tovább erősödik, és várhatóan 4-es erősségűként éri el az USA partvidékét. Számítások szerint heves esőzéssel, 220 km/h sebességű széllel, 3, 4 méter magas hullámokat gerjesztve éri el Louisiana állam partvidékét.

Tanjug/AP/David J. Phillip

Az amerikai hurrikán figyelő központ ezért elrendelte New Orleans és a partvidék evakuálását. New Orleans alacsonyabban fekvő városrészeit kötelező elhagyniuk a polgároknak, míg a magasabb területek lakóinak csak ajánlott.

Ida hurrikán
Amerikai Egyesült Államok

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.