Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alberto Pežali

Az Iszlám Állam vállalta magára a londoni késelést

2020-02-03
18:37
2020-02-03
18:47
Forrás
hirado.hu
A szervezet nyilatkozatot adott ki arról, hogy a támadó az Iszlám Állam harcosa volt.

Az elkövető, Sudesh Amman tettét válasznak szánta a terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalíció állampolgárainak. A 20 éves férfi késsel súlyos sérüléseket okozott két embernek. A rendőrök agyonlőtték. Amman egy hete szabadult a börtönből, ahol terrorcselekményekre biztató tartalmak birtoklása és terjesztése miatt tartották fogva 2018 óta. A férfi egyebek közt lefejezésekről készített videókat osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy fejezze le „hitetlen” szüleit.

London
késelés
Iszlám Állam
terrorcselekmény
merénylet

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.