Ugrás a tartalomra
Pixabay/woodypino/illusztráció

Az olasz, osztrák és szlovén síközpontok nyitva állnak

2022.01.10
10:27
2022.01.10
10:32
Forrás
Szerbiai RTV
Annak ellenére, hogy rekordszámú új koronavírussal fertőzöttet jegyeznek az európai alpesi országokban, az olasz, az osztrák és a szlovén síközpontok továbbra is nyitva állnak a turisták előtt.

Az elmúlt években a síközpontok zárva voltak, azonban most várják a vendégeiket. Ennek a döntésnek több oka van, többek között az, hogy ezen országok lakosai számára elérhetők az oltóanyagok, és az oltási lehetőséggel a lakosság több mint 50 százaléka már élt. Ezen országok fő bevételét nagyban a téli turizmus adja, sőt a járvány három éve alatt az emberek kimerültek és igénylik a pihenést, áll egy felmérésben. A szerbiai turistákat a legszigorúbb feltételek az Olaszországba való utazás során várják, míg a szlovéniai síelőközpontokba a legegyszerűbb eljutni.

Olaszország
Ausztria
Szlovénia
síközpont

Most

12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.