Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel

Az orosz erők újabb éjszakai támadást intéztek Kijev ellen

2023.05.26
12:41
2023.05.26
16:04
Forrás
Pannon RTV
A helyi polgári és katonai közigazgatás újabb légitámadásról számolt be, közleményük szerint minden rakétát elfogtak és megsemmisítettek. A tájékoztatás szerint a robotrepülőgépeket stratégiai bombázókról indították a Kaszpi-tenger térségéből.

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet május eleje óta a 13. egymás után. Az ukrán vezérkar péntek délelőtti tájékoztatójában több mint ötven orosz légitámadásról számolt be, összesen 17 rakétával és 31 drónnal támadták Ukrajnát az oroszok. Halálos áldozatokról nem érkezett jelentés.

Csütörtök este Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök jó híreket osztott meg Facebook oldalán. Újabb 106 ukrán katona tért vissza az orosz fogságból, akik Bahmutnál harcoltak.

„Újabb pozitív eredmény a cserecsapatunktól. Újabb 106 katonánk tért vissza az orosz fogságból - Bahmut környékén harcoltak. Fontos, hogy ebből a 106 személyből egyesekről egyáltalán nem volt információnk, eltűntnek nyilvánították őket. De megtaláltuk és hazahozták őket. 8 tiszt, 98 katona és őrmester.”

Zelenszkij emlékeztette az ukrán csapatokat arra, hogy az orosz katonák foglyul ejtése lehetővé teszi számukra az ilyen alkukat. Minél több orosz hadifoglyot ejtenek, annál több ukrán katonát tudnak visszakapni.

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke ismét a nukleáris kártyát lobogtatta meg. Hangsúlyozta, ha a Nyugat nukleáris fegyvert ad Ukrajnának, Oroszországnak megelőző csapást kell végrehajtania.

orosz-ukrán háború

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.