Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Az Ukrajnában tartózkodó szerb állampolgárok egy része még idő előtt elhagyta az országot

2022.02.26
14:35
2022.04.30
13:28
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia ukrán nagykövete elmondta, folyamatos kapcsolatban vannak azokkal a szerb állampolgárokkal, akik most készülnek elhagyni a háborús övezetet, vagy úton vannak.

Az országban tartózkodó szerb állampolgárok egy része még azelőtt elhagyta az országot, hogy a nagykövetség ajánlást jelentetett meg ezzel kapcsolatban - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Aca Jovanović.

Elmondta, van aki tegnap indult meg, de olyan is aki két nappal ezelőtt. Kiemelte, az esti órákban 7 vonat is indul majd Kijevből nyugat felé, amelyre mintegy 10 ezer ember is felfér. Ezekkel lehet nyugatra jutni - tette hozzá a diplomata.

Aca Jovanović

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.