Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/David Goldman

Az ukránok több orosz támadást is visszavertek

2022.08.17
14:03
2022.08.17
14:13
Forrás
Euronews, Russia Today
Az ukrán fegyveres erők egy tucatnál is több orosz támadást vertek vissza az ország keleti és északi részében - erről számoltak be a hivatalos ukrán szervek.

A Facebookon is megjelent közleményük szerint Harkivban és más donbaszi városok körül is kaotikus visszavonulásra kényszerítették a támadó orosz katonákat. Beszámoltak arról is, hogy visszafoglalták a stratégiai fontosságú Bakhmut nevű várost. A település felvonulási útvonalként szolgált volna az oroszok számára Kramatorszk irányába, ami jelenleg az ukránok által használt regionális központ.

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetben óva intette a polgárokat az orosz katonai egységek, lőszerraktárak és parancsnoki központok megközelítésétől, mivel azok mind lehetséges célpontoknak számítanak.

Csütörtökön Lvivben az ukrán elnök fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt és Antonio Guterres ENSZ főtitkárt. Megbeszélésük témái között minden bizonnyal szerepelnek majd az ukrán gabonaszállítmányok, valamint a veszélyeztetett zaporizzsjai atomerőmű kérdése.

ukrán
orosz
haború

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.