Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Khalid Mohammed

Bagdadban misézett Ferenc pápa

2021.03.07
10:56
2021.03.07
12:28
Forrás
index.hu, kisalfold.hu
Ő az első katolikus egyházfő, aki az iraki fővárosban misézett, ráadásul káld katolikus rítus szerint.

Boldogok az üldözöttek, a szegények és a gyászolók – mondta Ferenc pápa a szombaton Bagdadban pontifikált miséjén, emlékeztetve a jézusi tanításra az összegyűlt hívőket. A szeretet a mi erőnk és erőnk forrása azon testvéreink és nővéreink számára, akik itt is elszenvedték az előítéletet, a méltatlanságot, a bántalmazást és az üldöztetést Jézus nevéért – fogalmazott az egyházfő. 

Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Ferenc pápa pénteken érkezett négynapos, történelmi jelentőségű látogatásra Irakba, ahol előtte még nem járt katolikus egyházfő. Ma Irak északi részén Moszulban imádkozik majd az iraki háború minden áldozatáért az Iszlám Állam terroristái által lerombolt templomokban. 

Ferenc pápa
Irak
Bagdad

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!