Ugrás a tartalomra
Pixabay/skeeze/illusztráció

Bálna van a Temzében Londonnál

2019-10-07
23:05
Forrás
24.hu
Egy legalább ötméteres hosszúszárnyú bálnát láttak a Temze folyóban London keleti részén, írja a Guardian.

99.9999 százalék biztosak vagyunk benne, hogy ez egy hosszúszárnyú bálna. Többen is látták – nyilatkozott a Londoni Kikötőigazgatóság (PLA) szóvivője.

Az állatot a hétvégén többen is felfedezték a folyóban, később búvárok erősítették meg a jelenlétét. A beszámolók szerint jól érzi magát, normálisan viselkedik. Úgy öt-hat percenként jön a felszínre a vízből, ami teljesen rendben van.

Tavaly egy beluga, más nevén fehér delfin jelent meg a Temzében és töltött ott több mint három hónapot, de az már biztos, hogy a két állat nem egy és ugyanaz, még fajtájukban is eltérnek egymástól.

A hosszúszárnyú bálnák akár 40 tonnát is nyomhatnak és 18 méter hosszúra is megnőhetnek. Évente több ezer kilométert is vándorolnak az Arktiszról a trópusi vizekre, ahol szaporodnak.

A brit partoknál egyébként nagy ritkán feltűnik egy példány, de ez az állat valószínűleg elnavigálta magát és véletlenül úszott fel Londonig a Temzén.

bálna
London
Temze

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.