Ugrás a tartalomra
Pixabay/skeeze/illusztráció

Bálna van a Temzében Londonnál

2019-10-07
23:05
Forrás
24.hu
Egy legalább ötméteres hosszúszárnyú bálnát láttak a Temze folyóban London keleti részén, írja a Guardian.

99.9999 százalék biztosak vagyunk benne, hogy ez egy hosszúszárnyú bálna. Többen is látták – nyilatkozott a Londoni Kikötőigazgatóság (PLA) szóvivője.

Az állatot a hétvégén többen is felfedezték a folyóban, később búvárok erősítették meg a jelenlétét. A beszámolók szerint jól érzi magát, normálisan viselkedik. Úgy öt-hat percenként jön a felszínre a vízből, ami teljesen rendben van.

Tavaly egy beluga, más nevén fehér delfin jelent meg a Temzében és töltött ott több mint három hónapot, de az már biztos, hogy a két állat nem egy és ugyanaz, még fajtájukban is eltérnek egymástól.

A hosszúszárnyú bálnák akár 40 tonnát is nyomhatnak és 18 méter hosszúra is megnőhetnek. Évente több ezer kilométert is vándorolnak az Arktiszról a trópusi vizekre, ahol szaporodnak.

A brit partoknál egyébként nagy ritkán feltűnik egy példány, de ez az állat valószínűleg elnavigálta magát és véletlenül úszott fel Londonig a Temzén.

bálna
London
Temze

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.