Ugrás a tartalomra
Pixabay/skeeze/illusztráció

Bálna van a Temzében Londonnál

2019.10.07
23:05
Forrás
24.hu
Egy legalább ötméteres hosszúszárnyú bálnát láttak a Temze folyóban London keleti részén, írja a Guardian.

99.9999 százalék biztosak vagyunk benne, hogy ez egy hosszúszárnyú bálna. Többen is látták – nyilatkozott a Londoni Kikötőigazgatóság (PLA) szóvivője.

Az állatot a hétvégén többen is felfedezték a folyóban, később búvárok erősítették meg a jelenlétét. A beszámolók szerint jól érzi magát, normálisan viselkedik. Úgy öt-hat percenként jön a felszínre a vízből, ami teljesen rendben van.

Tavaly egy beluga, más nevén fehér delfin jelent meg a Temzében és töltött ott több mint három hónapot, de az már biztos, hogy a két állat nem egy és ugyanaz, még fajtájukban is eltérnek egymástól.

A hosszúszárnyú bálnák akár 40 tonnát is nyomhatnak és 18 méter hosszúra is megnőhetnek. Évente több ezer kilométert is vándorolnak az Arktiszról a trópusi vizekre, ahol szaporodnak.

A brit partoknál egyébként nagy ritkán feltűnik egy példány, de ez az állat valószínűleg elnavigálta magát és véletlenül úszott fel Londonig a Temzén.

bálna
London
Temze

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.