Ugrás a tartalomra
Pixabay/hangela/illusztráció

Bányászok rekedtek a föld alatt Németországban

2019-11-08
18:15
Forrás
hirado.hu
Robbanás történt egy német bányában, többen a föld alatt rekedtek. Legkevesebb két ember megsérült az információk szerint. A harmincöt föld alatt rekedt bányász oxigénellátását biztosítják.

A Halle közelében fekvő létesítményben reggel következett be detonáció, egyelőre nem tudni az okát. A bányában rekedt 35 ember 700 méter mélyen, biztonságos helyen van, biztosítják számukra az oxigénellátást – közölte a Szász-Anhalt tartomány bányászati hatósága. A tervek szerint egy érintetlen járaton keresztül fogják kihozni őket. A létesítmény korábban foszfátbánya volt, ma már nem folyik a kitermelés, jelenleg bányászati hulladéklerakóként működik az üzem. 

bányászok
robbanás
Németország

Most

11:25, Frissítve: 11:31

Kiütéses győzelemmel tért vissza a TSC

Magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a topolyai TSC az ivanjicai Javor Matis együttese ellen. A kék-fehérek biztosan tartják a tabella negyedik helyét a szerbiai labdarúgó Szuperligában.
08:27

WHO: Dél-Amerika az új gócpont

Meghaladta a 6 millió 267 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma a világban. A halálos áldozatok száma több mint 373 ezer, 2,8 millióan pedig már legyőzték a kórt.
07:52, Frissítve: 08:02

Ma van pünkösdhétfő

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.