Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Florian Schroetter

Bécs központjában tüntettek a járványügyi szigorítások ellen

2021.11.20
17:02
2021.11.20
17:08
Forrás
Szerbiai RTV
Nem értenek egyet azzal, hogy hétfőtől legalább tíznapos teljes lezárás lesz Ausztriában.

Több százan tüntettek Bécs központjában a pénteken bejelentett járványügyi szigorítások ellen. A Mariahilfer Straße elején, a múzeumnegyed környékén gyülekeztek azok, akik nem értenek egyet azzal, hogy hétfőtől legalább tíznapos teljes lezárás lesz Ausztriában. Az osztrák belügyi hírszerző szolgálat arra figyelmeztetett, hogy a tüntetők megpróbálhatnak bejutni a kórházakba, miután az oltásellenes közösségi médiás csoportokban erre buzdították a tagokat.

Bécs mellett fokozott a rendőri jelenlét Salzburgban és Felső-Ausztria tartományban is, mintegy 1300 egyenruhást vezényeltek ki. A belügyi szervek becslése szerint akár 50 ezer tüntető is az utcára vonulhat a hétvégén. Az üzletekben is óriási tömeg tapasztalható a két nap múlva esedékes lezárás miatt. Becslések szerint egyébként Ausztriának napi 49 millió euróba kerül a lezárás.

Bécs
járvány
szigorítás
tüntetés
Ausztria

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű