Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Patrick Post

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző

2019-03-22
22:16
Forrás
hirado.hu, HVG
Áldozatainak emlékére péntek este néma felvonulással emlékeztek, amelyen részt vett Mark Rutte holland kormányfő is.

Beismerte pénteken a vizsgálóbíró előtt az utrechti lövöldözés fő gyanúsítottja, hogy egyedül követte el tettét, de a támadás indoka továbbra sem ismert – közölte a holland hatóság. A Törökországban született 37 éves férfi hétfőn tüzet nyitott a hollandiai egyetemi városban egy villamoson, három embert megölt, öt másikat megsebesített. 

Gökmen Tanist, aki ellen korábban már indítottak eljárását erőszakos cselekmények és nemi erőszak miatt, hétfőn vették őrizetbe nyolcórás kutatás után. Előállításakor egy lőfegyvert is elkoboztak.

A férfi ellen többrendbeli emberölés miatt indul eljárás.

Utrecht
Hollandia
lövöldöző

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.