Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Patrick Post

Beismerte tettét az utrechti lövöldöző

2019-03-22
22:16
Forrás
hirado.hu, HVG
Áldozatainak emlékére péntek este néma felvonulással emlékeztek, amelyen részt vett Mark Rutte holland kormányfő is.

Beismerte pénteken a vizsgálóbíró előtt az utrechti lövöldözés fő gyanúsítottja, hogy egyedül követte el tettét, de a támadás indoka továbbra sem ismert – közölte a holland hatóság. A Törökországban született 37 éves férfi hétfőn tüzet nyitott a hollandiai egyetemi városban egy villamoson, három embert megölt, öt másikat megsebesített. 

Gökmen Tanist, aki ellen korábban már indítottak eljárását erőszakos cselekmények és nemi erőszak miatt, hétfőn vették őrizetbe nyolcórás kutatás után. Előállításakor egy lőfegyvert is elkoboztak.

A férfi ellen többrendbeli emberölés miatt indul eljárás.

Utrecht
Hollandia
lövöldöző

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.