Ugrás a tartalomra
Pixabay/Duplex

Belső szigor kell, nem határzár

2020.07.28
08:58
2020.07.28
14:53
Forrás
Vajdaság Ma
Nem a határok lezárásával kell a koronavírus terjedését megakadályozni - a WHO illetékese szerint.

Nem határzárral, hanem belső szigorral kell többet tenni a járvány ellen - közölte hétfőn az Egészségügyi Világszervezet. A WHO főigazgatója emlékeztetett arra, hogy az utóbbi napokban a járvány erősödése miatt több ország ismét utazási korlátozásokat és biztonsági szigorításokat vezetett be. Mint mondta, leginkább a belső intézkedések lennének hatásosabbak, a maszkviselési kötelezettségtől kezdve a tömeges jelenlét elkerüléséig. Michael Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója azt hangsúlyozta, hogy lehetetlen a közeljövőben ismét lezárni az országhatárokat. A nemzetgazdaságoknak meg kell nyílniuk, az embereknek dolgozniuk kell, a kereskedelemnek újjá kell élednie - tette hozzá.

koronavírus
járvány
WHO
határzár
beutazási korlátozás
Michael Ryan

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29, Frissítve: 12:00

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.