Ugrás a tartalomra
Pixabay/InstagramFOTOGRAFIN

Betiltják az Airbnb-t Bécs belvárosában

2019-09-22
19:00
Forrás
HVG.hu
Komolyan szigorítottak Bécsben a turisztikai célú lakáskiadások szabályozásán.

28 esetben már eljárás is folyik lakástulajdonosok ellen, mert olyan övezetben adták ki lakásukat rövidtávon turisztikai célokra, ahol ez nem megengedett. Az osztrák fővárosban tavaly decemberben fogadtak el egy új szabályozást, amely kimondja, hogy a városrendezési tervben lakóövezetnek minősített területeken tilos a turisztikai célú lakáskiadás. Az Airbnb azzal védekezik, hogy ügyfeleik nem üzleti célú lakáskiadást valósítanak meg, hanem az otthonukat osztják meg másokkal akkor, amikor épp nem használják azt, és ez egy magánszemélyek közötti kapcsolat, így nem esik a szabályozás hatálya alá. Mivel az ilyen szolgáltatást nyújtó platformok nem adják ki a szállásadóik adatait a városnak, ezért a lap szerint az ellenőröknek helyben kell eldönteniük, vajon tényleg tiltott tevékenységről van-e szó. Ha tiltott kiadásról van szó, akkor határozatban tiltják meg a tevékenység folyatását, és büntetést kell fizetni. Ugyanakkor az eddig eljárás alá vont tulajdonosok közül nem egy fellebbezéssel élt a határozatok ellen, és ezen ügyekben egyelőre nincs még ítélet.

Bécs
Airbnb
betiltás

Most

08:54, Frissítve: 09:28

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.
08:25, Frissítve: 08:39

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Népszerű