Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Dolores Ochoa

Betörtek a parlamentbe az ecuadori tüntetők

2019-10-09
11:13
Forrás
szabadmagyarszo.com
Zavargások vannak Ecuadorban. A parlament épületében csaptak össze az ecuadori tüntetők és a rendőrök.

A megmozdulások az üzemanyag-támogatások eltörlése miatt robbantak ki. Lenín Moreno, Ecuador elnöke múlt csütörtökön hirdetett szükségállapotot, de így sem sikerült megakadályoznia a további tüntetéseket. A megmozdulásokban eddig ketten haltak meg és többen megsérültek. Az intézkedés hatására néhány nap alatt több mint száz százalékkal nőttek a benzinárak, Moreno pedig az óriási tüntetések miatt már a kormányt is elköltöztette a fővárosból. Eddig összesen 570 embert tartóztattak le.

Ecuador
Lenín Moreno
tüntetés
parlament

Most

11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.