Ugrás a tartalomra
Bíró-kalapács
Pixabay/succo/illusztráció

Bíróság elé állítják az utrechti lövöldözés gyanúsítottját

2019-03-22
08:46
2019-03-22
08:54
Forrás
MTI
Az eddigi vizsgálati eredmények azt valószínűsítik, hogy a 37 éves, török származású elkövető egyedül tervelte ki és hajtotta végre a támadást - közölte a holland illetékes ügyészség.

Terrorizmus szándékával elkövetett gyilkossággal gyanúsítják az utrechti villamoson végrehajtott, három halottal járó hétfői lövöldözés elkövetőjét, de más lehetséges motivációt sem zárnak ki - tették hozzá. Arra keresik a választ, hogy a gyanúsított, Gökmen Tanis kizárólag terrorista indítékból támadott-e, vagy cselekedetének személyes problémákból származó motívumai is vannak radikalizált ideológiával kombinálva - nyilatkozták.

A gyanúsított pénteken bíróság elé áll, azt megelőzően még pszichológiai vizsgálatnak vetik alá. A tárgyalás elsősorban annak megállapítására irányul, hogy tettét egyedül vagy más - mások - segítségével hajtotta-e végre.

Utrecht
Hollandia
lövöldözés

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.