Ugrás a tartalomra
Utasok a hongkongi repülőtéren
Tanjug/AP/Vincent Thian

Bírósági határozat korlátozza a tüntetéseket a hongkongi repülőtéren

2019-08-14
09:50
2019-08-14
09:59
Forrás
MTI
A nemzetközi repülőtéren több száz járatot töröltek az elmúlt két napban - írja a South China Morning Post lap.

Kedd délután tiltakozók egy csoportja elfoglalta az induló járatok terminálját, valamint elfogtak és bántalmaztak egy általuk kínai ügynöknek vélt férfit és egy újságírót. Az ideiglenes bírósági határozat értelmében a tüntetőknek tilos megzavarniuk vagy akadályozniuk a repülőtér működését, és csupán az arra kijelölt helyen tartózkodhatnak. Szerda reggel több tucat, az elmúlt napokban törölt járat szállhatott fel a repülőtérről, bár még ezen a napon is 51 kimenő, és 61 bejövő járatot töröltek.

Hongkongban hónapok óta tart a tüntetéshullám. A tiltakozók először a kiadatási törvény módosítását célzó törvénytervezet visszavonását követelték, de fokozatosan általános kormányellenes tiltakozássá alakult. A demonstrálók ma már többek között Carrie Lam kormányzó lemondását, valamint a tüntetőkkel szembeni rendőrségi akciók kivizsgálását is követelik.

bíróság
tüntetés
Hongkong
repülőtér

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.