Ugrás a tartalomra
Utasok a hongkongi repülőtéren
Tanjug/AP/Vincent Thian

Bírósági határozat korlátozza a tüntetéseket a hongkongi repülőtéren

2019-08-14
09:50
2019-08-14
09:59
Forrás
MTI
A nemzetközi repülőtéren több száz járatot töröltek az elmúlt két napban - írja a South China Morning Post lap.

Kedd délután tiltakozók egy csoportja elfoglalta az induló járatok terminálját, valamint elfogtak és bántalmaztak egy általuk kínai ügynöknek vélt férfit és egy újságírót. Az ideiglenes bírósági határozat értelmében a tüntetőknek tilos megzavarniuk vagy akadályozniuk a repülőtér működését, és csupán az arra kijelölt helyen tartózkodhatnak. Szerda reggel több tucat, az elmúlt napokban törölt járat szállhatott fel a repülőtérről, bár még ezen a napon is 51 kimenő, és 61 bejövő járatot töröltek.

Hongkongban hónapok óta tart a tüntetéshullám. A tiltakozók először a kiadatási törvény módosítását célzó törvénytervezet visszavonását követelték, de fokozatosan általános kormányellenes tiltakozássá alakult. A demonstrálók ma már többek között Carrie Lam kormányzó lemondását, valamint a tüntetőkkel szembeni rendőrségi akciók kivizsgálását is követelik.

bíróság
tüntetés
Hongkong
repülőtér

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.