Ugrás a tartalomra
AP Photo/Alastair Grant

Biztonságos az AstraZeneca oltása az Európai Gyógyszerügynökség szerint

2021.03.18
17:53
Forrás
Szerbiai RTV
Az AstraZeneca vakcinájának negatív hatásai eltörpülnek a pozitívak mellett - ezt mondta az Európai Gyógyszerügynökség vezetője.

Biztonságosnak ítélte az AstraZeneca koronavírus elleni oltását az Európai Gyógyszerügynökség. Az ügynökség vezetője mai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, az AstraZeneca vakcinájának negatív hatásai eltörpülnek a pozitívak mellett. A jelenlegi bizonyítékok szerint nem zárható ki egyértelműen az oltás felvétele és a vérrögképződés közötti kapcsolat, de a rögképződés veszélyét összességében nem növeli - tette hozzá. Az AstraZeneca vakcina beadását több ország is felfüggesztette a nem kívánt mellékhatások miatt. Az Európai Unió országaiban és Nagy-Britanniában ezidáig több mint 17 millió AstraZeneca vakcinával beoltott között 37 vérrögképződéses esetről számoltak be. Ez a szám jóval alacsonyabb, mint ami általában előfordul egy ekkora minta esetében.

AstraZeneca
biztonságos
Európai Gyógyszerügynökség
koronavírus
vakcina
oltás

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.