Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Dico Solis

Bolívia a káosz szélén

2019-11-16
21:19
2019-11-16
21:40
Forrás
Euronews, Tanjug, Szerbiai RTV
Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

A tüntetők a főváros La Pazban és Sacaba városában demonstráltak.

Szemtanúk szerint, Sacabában a rendőrök a tüntetők közé lőttek, amivel egybevág egy kórházi nyilatkozat, mely szerint a halottak és sebesültek sérüléseit fegyverlövedékek okozták.

A kórházigazgató azt mondta, ekkora méretű pusztító erőszakhullámot nem látott 30 éves munkája alatt.

- Nem foghatjuk be a szánkat. Azt akarjuk, hogy tiszteljék a jogainkat és tiszteljék a hazafias szimbólumainkat, mert Bolívia minden itt élőé – mondta egy őslakos tüntető.

A sacabai, részben kokatermesztő tüntetők azt követelték, hogy az illetékesek tegyék lehetővé a száműzött Morales visszatérését.

A Mexikóban menedékjogot kapott volt elnök a bolíviai hadsereget és a rendőrséget a polgári lakosság elleni erőszak beszüntetésére szólította fel. „Nem mocskolhatják be az egyenruhát népünk vérével" – írta Twitter-üzenetben a volt államfő.

Bolívia
Evo Morales
La Paz
Sacaba
halott
tüntető

Most

14:12, Frissítve: 14:31

Online térbe költöznek a VM4K eseményei

Online térben lesz elérhető a szabadkai VM4K csütörtök esti koncertje és a Top 10 elnevezésű kamasztábor - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a központ.
13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.
10:01, Frissítve: 13:56

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.