Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Dico Solis

Bolívia a káosz szélén

2019-11-16
21:19
2019-11-16
21:40
Forrás
Euronews, Tanjug, Szerbiai RTV
Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

A tüntetők a főváros La Pazban és Sacaba városában demonstráltak.

Szemtanúk szerint, Sacabában a rendőrök a tüntetők közé lőttek, amivel egybevág egy kórházi nyilatkozat, mely szerint a halottak és sebesültek sérüléseit fegyverlövedékek okozták.

A kórházigazgató azt mondta, ekkora méretű pusztító erőszakhullámot nem látott 30 éves munkája alatt.

- Nem foghatjuk be a szánkat. Azt akarjuk, hogy tiszteljék a jogainkat és tiszteljék a hazafias szimbólumainkat, mert Bolívia minden itt élőé – mondta egy őslakos tüntető.

A sacabai, részben kokatermesztő tüntetők azt követelték, hogy az illetékesek tegyék lehetővé a száműzött Morales visszatérését.

A Mexikóban menedékjogot kapott volt elnök a bolíviai hadsereget és a rendőrséget a polgári lakosság elleni erőszak beszüntetésére szólította fel. „Nem mocskolhatják be az egyenruhát népünk vérével" – írta Twitter-üzenetben a volt államfő.

Bolívia
Evo Morales
La Paz
Sacaba
halott
tüntető

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.