Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Bombázás Kijevben, Szeverodonyeck orosz kézen

2022.06.26
10:51
2022.06.26
15:46
Forrás
hirado.hu, hvg.hu
A kelet-ukrajnai Szeverodonyeck város polgármestere a napokban közölte, hogy a város az orosz erők kezére került.

Az orosz védelmi minisztérium egy Telegram-posztban megerősítette a jelentést. A Luhanszk megyében fekvő város az elmúlt hetekben heves harcok színterévé vált, ahol az orosz és az ukrán erők utcáról utcára vívták harcaikat.

Eleste kulcsfontosságú győzelem Oroszország számára, amelynek célja az egész kelet-ukrajnai Donbász régió elfoglalása. Közben Kijevben több robbanás történt ma reggel – közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere. Arról, hogy vannak-e áldozatok, egyelőre nincs információ.

Tanjug/AP Photo/Nariman El-Mofty

Közben rakétatámadás érte ma hajnalban Kijevet, újra megszólaltak a szirénák az ukrán fővárosban - jelentette be Vitalij Klicsko, a város polgármestere. A főváros Sevcsenkivszkij kerületében több robbanás hallatszott, az AFP jelentése szerint egy lakóparkot ért találat, két épületet evakuáltak. Úgy tudni, az egyik kilencszintes épületben tűz ütött ki a rakéta becsapódásakor. Összesen 14 rakétát lőttek ki a megszállók Kijevre és környékére.

Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Új fejlemény, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Ukrajnába látogatott, ellenőrizte az Ukrajnában állomásozó orosz csapatok egységeit – jelentette a Reuters. Ez volt az első alkalom, hogy Sojgu a háború kezdete óta személyesen Ukrajnába látogatott, legalábbis nem tudni korábbi alkalmakról.

Szeverodonyeck
orosz-ukrán háború

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.