Ugrás a tartalomra

Bombázás Kijevben, Szeverodonyeck orosz kézen

2022.06.26
10:51
2022.06.26
15:46
Forrás
hirado.hu, hvg.hu
A kelet-ukrajnai Szeverodonyeck város polgármestere a napokban közölte, hogy a város az orosz erők kezére került.

Az orosz védelmi minisztérium egy Telegram-posztban megerősítette a jelentést. A Luhanszk megyében fekvő város az elmúlt hetekben heves harcok színterévé vált, ahol az orosz és az ukrán erők utcáról utcára vívták harcaikat.

Eleste kulcsfontosságú győzelem Oroszország számára, amelynek célja az egész kelet-ukrajnai Donbász régió elfoglalása. Közben Kijevben több robbanás történt ma reggel – közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere. Arról, hogy vannak-e áldozatok, egyelőre nincs információ.

Közben rakétatámadás érte ma hajnalban Kijevet, újra megszólaltak a szirénák az ukrán fővárosban - jelentette be Vitalij Klicsko, a város polgármestere. A főváros Sevcsenkivszkij kerületében több robbanás hallatszott, az AFP jelentése szerint egy lakóparkot ért találat, két épületet evakuáltak. Úgy tudni, az egyik kilencszintes épületben tűz ütött ki a rakéta becsapódásakor. Összesen 14 rakétát lőttek ki a megszállók Kijevre és környékére.

Új fejlemény, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Ukrajnába látogatott, ellenőrizte az Ukrajnában állomásozó orosz csapatok egységeit – jelentette a Reuters. Ez volt az első alkalom, hogy Sojgu a háború kezdete óta személyesen Ukrajnába látogatott, legalábbis nem tudni korábbi alkalmakról.

Szeverodonyeck
orosz-ukrán háború

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.