Ugrás a tartalomra

A Brexit-káosz közepette is vagyonrekordot döntöttek a brit szupergazdagok

2019-05-12
14:33
Forrás
MTI
A brit EU-tagság megszűnését kísérő politikai káosz közepette is vagyonrekordot döntöttek a leggazdagabb britek az elmúlt évben.

A The Sunday Times brit lap 1989 óta minden év tavaszán összeállítja listáját az Egyesült Királyságban élő legtehetősebb mágnások becsült vagyonáról. A legújabb összesítés szerint a brit szupergazdagok felső kasztjának összvagyona egy év alatt 47,78 milliárd fonttal emelkedett. 771,13 milliárd fontra nőtt az egy évvel korábbi 658 milliárd fontról, amely szintén rekord volt. A Rich List 2019 szerint rekordot döntött a brit fontmilliárdosok száma is, amely az idén 151, hattal több, mint az előző évi rangsorban. Nagy-Britannia azonban ezzel is csak a harmadik helyen áll a világban, fontra átszámítva ugyanis az Egyesült Államokban 463, Kínában 294 milliárdos él. A milliárdosok világfővárosa mindazonáltal továbbra is London, ahol a The Sunday Times vagyonlistájának szerkesztői szerint 95 fontmilliárdos él, több, mint a világ bármely más városában.

Fotó: Pixabay/PublicDomainPictures

Brexit

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű