Ugrás a tartalomra

A Brexit-káosz közepette is vagyonrekordot döntöttek a brit szupergazdagok

2019-05-12
14:33
Forrás
MTI
A brit EU-tagság megszűnését kísérő politikai káosz közepette is vagyonrekordot döntöttek a leggazdagabb britek az elmúlt évben.

A The Sunday Times brit lap 1989 óta minden év tavaszán összeállítja listáját az Egyesült Királyságban élő legtehetősebb mágnások becsült vagyonáról. A legújabb összesítés szerint a brit szupergazdagok felső kasztjának összvagyona egy év alatt 47,78 milliárd fonttal emelkedett. 771,13 milliárd fontra nőtt az egy évvel korábbi 658 milliárd fontról, amely szintén rekord volt. A Rich List 2019 szerint rekordot döntött a brit fontmilliárdosok száma is, amely az idén 151, hattal több, mint az előző évi rangsorban. Nagy-Britannia azonban ezzel is csak a harmadik helyen áll a világban, fontra átszámítva ugyanis az Egyesült Államokban 463, Kínában 294 milliárdos él. A milliárdosok világfővárosa mindazonáltal továbbra is London, ahol a The Sunday Times vagyonlistájának szerkesztői szerint 95 fontmilliárdos él, több, mint a világ bármely más városában.

Fotó: Pixabay/PublicDomainPictures

Brexit

Most

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.