Ugrás a tartalomra

A Brexit kifoghat a jelenlegi brit kormánypárton

2019-08-02
19:57
Forrás
MTI
A brit Konzervatív Párt csak megállapodás nélküli Brexit esetén kerülhetne többségbe a parlamentben – egy felmérés szerint.

A kormányzó brit Konzervatív Párt csak a brit európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnése esetén tudna többséget szerezni egy sokak által egyre valószínűbbnek tartott előrehozott választáson. Ebben az esetben a Boris Johnson vezette párt hét százalékpontos előnyben lenne a parlamenti ellenzék legnagyobb erejét alkotó Munkáspárttal szemben egy pénteken ismertetett felmérés szerint. Minden más forgatókönyv érvényesülése, így a Brexit jelenleg érvényes határnapja, október 31. előtt, netán a határidő esetleges kiterjesztése után vagy egy megállapodásos kilépést követően tartott választás olyan eredményt hozna, hogy a Konzervatív Párt nem tudna többséget szerezni a londoni parlament alsóházában - ismertették a kutatás eredményeit.

Brexit
Nagy-Britannia
kormánypártok
Konzervatív Párt
Boris Johnson
megállapodás nélkül
Munkáspárt
felmérés
London

Most

07:41, Frissítve: 07:50

Járványhelyzet Magyarországon

Meghalt 5 beteg és 3.756-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.