Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Büntetéssel motiválják a görög időseket az oltakozásra

2021.12.01
13:41
Forrás
Tanjug
Megijedtek a görögök a büntetéstől, tömegesen kezdtek regisztrálni az oltásra.

Havi 100 eurót kell fizetnie az országban minden 60 év felettinek, ha nem veszi fel a koronavírus elleni vakcinát. A hírre az érintettek azonnal reagáltak, egy nap alatt 17500-an iratkoztak fel a listára.

Becslések szerint 520 ezer 60 év feletti személy még nem vette fel a vakcinát. A teljes görög lakosságot tekintve mintegy 63 százalékuk kapta meg a védőoltást.

oltakozás
vakcina
védőoltás
motíváció
Görögország
idősek
büntetés
koronavírus

Most

16:40, Frissítve: 17:51

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 18:55

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Augusztus 13-án, szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű