Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Czarek Sokolowski

Charles Michel: Gyorsabban kell előállítani és az EU-ba szállítani a vakcinákat

2021.02.17
17:48
Forrás
MTI
Az Európai Tanács elnöke kijelentette, prioritás a tagállamok lakosságának gyors beoltása a koronavírus ellen.

Az Európai Unió prioritása a tagállamok lakosságának gyors beoltása a koronavírus okozta Covid-19 betegség ellen, és ezért a vakcinák minél gyorsabb szállítása - hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerdán Krakkóban a visegrádi csoport csúcstalálkozója során tartott sajtóértekezleten.

"Meggyőződésem, hogy nagyon keményen fogunk dolgozni a vakcinagyártás növelésén" - jelentette ki Michel, és prioritásnak nevezte az európai oltóanyag-szállítmányok minél gyorsabb szállítását is.

Egy ezzel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hangsúlyozta: "most és itt", nem ősszel, hanem legkésőbb májusig van szükség minél több vakcinára. Ennek érdekében ki kell használni az EU gazdasági erejét, nyomást kell gyakorolni a nagy gyógyszergyártó cégekre, hogy biztosítsák a szerződésekben rögzített szállítmányokat - szorgalmazta Morawiecki.

Charles Michel
vakcina
védőoltás
gyártás
szállítás
Európai Unió
Mateusz Morawiecki

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.