Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matias Delacroix

Csaknem 1300 halálos áldozat Haitin, hamarosan lecsap a hurrikán

2021.08.16
21:41
Forrás
Euronews.com
Már 1297 halálos áldozata van a szombati haiti földrengésnek, de a mentőcsapatok még nem adták fel a kutatást, és még mindig bukkannak túlélőkre a romok alatt.

A munkálatokat nehezíti, hogy az utak is járhatatlanná váltak, így vannak települések, amelyeket csak helikopterekkel lehet elérni. A földrengés országszerte komoly károkat okozott, segélyszervezetek szerint 30 ezer család vált földönfutóvá és ennél is többen vannak azok, akik nem jutnak ivóvízhez vagy gyógyszerekhez. Haitin a lakosság 40 százaléka éhezik és most csak romlani fog a helyzet. Arról nem is beszélve, hogy órákon belül eléri földrengés által legsúlyosabban érintett régiót a Grace névre keresztelt hurrikán, emiatt a mentőcsapatoknak versenyt kell futniuk az idővel. 

földrengés
Haiti
trópusi vihar
hurrikán
halálos áldozatok

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.