Ugrás a tartalomra
Tanjug/Alexandra Wimley/Pittsburgh Post-Gazette via AP

Csaknem 400 ezer a fertőzöttek és több mint 12 ezer az elhunytak száma az Egyesült Államokban

2020-04-08
07:50
2020-04-08
18:10
Forrás
MTI
Április első hetében drasztikusan nőtt a megbetegedések és a halálozások száma - a Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti adatai szerint.

Kép: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik 

Az új típusú koronavírus ugyanis egész márciusban 4 ezer halálos áldozatot követelt, míg április első hetében 8 ezren hunytak el.

Az elmúlt nap a járvány az Amerikai Egyesült Államokban követelt a legtöbb életet, összesen 1736-ot. Világszinten is az Egyesült Államokban jegyeznek szerdán a legtöbb fertőzöttet, több mint 400 ezret. Louisiana, Michigan, és Illinois tagállamok a legérintettebbek, a fertőzöttek két harmadát regisztrálták ezekben az államokban. A kórból eddig csaknem 22 ezer embernek sikerült felépülnie.

Kedd esti adatok szerint Kalifornia és New York mellett Illinois államban, Connecticutban, New Jerseyben, Floridában és Louisianában a legrosszabb a helyzet. A koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport orvos tagjainak előrejelzése szerint a járvány új epicentrumainak kialakulására lehet számítani Coloradóban és a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben.

Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója még januárban feljegyzést készített, amelyben arra figyelmeztetett, hogy a járvány 2 millió amerikai életét követelheti, és 6000 milliárd dollárba kerülhet az elvonulása utáni gazdasági talpra állás.

Donald Trumpot a kedd esti sajtókonferencián megkérdezték Navarro feljegyzéséről, de az amerikai elnök azt válaszolta, hogy nem ismeri a dokumentum tartalmát. Hozzáfűzte: ha tudatában is lett volna, akkor sem kezelné másként a kialakult válsághelyzetet.

 

Kép: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey       

Kedd este a százéves múltra visszatekintő Országos Gazdaságkutató Intézet (NBER) új elemzést hozott nyilvánosságra, amely szerint az amerikaiak kétharmadának olyan a munkája, hogy nem lehet otthonról végezni. A kutatóintézet tanulmánya szerint a legnagyobb arányban az oktatásban alkalmazottak végezhetik otthonról a munkájukat, 83 százalékuk dolgozik a lakóhelyéről. Hasonlóképpen, könnyebben képesek az otthoni munkára az informatikában, a pénzügyi szektorban és a biztosítási iparban foglalkoztatottak. Ezzel szemben a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban, a szálloda- és vendéglátóiparban, a közlekedésben a legkisebb a lehetőség az alkalmazkodásra a járvány miatt megváltozott környezethez.

Johns Hopkins
egyetem
kórház
Peter Navarro
halálozás
megbetegedés
Kalifornia
New York
Illinois
Connecticut
Washington

Most

20:49, Frissítve: 21:25

Győzött, ezzel pedig már harmadik a TSC

A topolyai kék-fehéreknél mind a két gólgyáros, Lukić és Szilágyi is betalált, így Szabó Zoltán együttese 3:1-re nyert az újvidéki Proleter vendégeként.

Népszerű