Ugrás a tartalomra
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/bs

Csaknem egymillióan kaptak oltást a hétvégén az Egyesült Királyságban

2021-01-24
22:13
2021-01-24
22:28
Forrás
MTI
Rekordot döntött a beoltottak száma szombaton és vasárnap is.

Csaknem egymillióan kaptak koronavírus elleni vakcinát a hétvégén az Egyesült Királyságban. Közelít a 6,5 millióhoz azoknak a briteknek a száma, akik már felvették oltóanyag első adagját. A második adagban 469 660-an részesültek. Nagy-Britanniában az újonnan kiszűrt koronavírus-fertozések száma továbbra is folyamatosan és jelentős ütemben csökken.

A korábbi hetekben szinte minden nap 60 ezret messze meghaladó, esetenként 70 ezerhez közeli napi új fertőzést szűrtek ki az Egyesült Királyságban. Vasárnap a hetedik olyan nap egymás után, amikor 40 ezernél kevesebb új koronavírus-fertozést mutattak ki tesztekkel.

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.