Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/Hans

Csaknem megduplázódott a sertéshús ára Kínában

2019-10-18
15:21
Forrás
origo.hu
A hús drágulása az afrikai sertéspestis következményeként alakult ki.

Közel 70 százalékkal emelkedett Kínában a sertéshús ára szeptemberben a megelőző év azonos időszakához képest. Augusztusban 47 százalékos, szeptemberben pedig 69 százalékos volt a drágulás üteme. Jól érzékelhető az áremelkedés trendje, ami az inflációra is komoly hatással van. A helyzet súlyosbodása következtében a kínai állam a kialakult helyzetet politikai kérdésként kezdte kezelni.

sertés
disznó
hús
Kína
ár

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.