Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri

Csecsemők fokozott veszélyben

2020.10.21
11:36
2020.10.21
11:53
Forrás
Világgazdaság, MTI
476 ezer újszülött halt meg tavaly légszennyezés miatt - derül ki egy friss tanulmányból.

A halálesetek főként Indiában és Afrikában, a Szahara sivatagtól délre következtek be, főként a főzésnél használt tüzelőanyag füstje miatt. A dokumentum szerint több mint 116 ezer csecsemő életének első hónapjaiban halt meg Indiában, további 236 ezer pedig Afrikában. Összefüggés van aközött, hogy az anyák a terhesség alatt szennyezett levegőjű térben élnek és aközött, hogy a csecsemők kisebb súllyal vagy koraszülötten jönnek a világra. Erre a kockázatra egyre több bizonyíték utal. A légszennyezés világszerte 6,7 millió ember halálát okozta 2019-ben, ez a negyedik vezető halálok.

csecsemő
újszülött
légszennyezés
füst
India
Afrika

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
18:00, Frissítve: 19:57

Egyre drágább a hús is

Egyre többet kell fizetniük a szerbiai fogyasztóknak a friss húsért. A drágulás elsősorban a marha-, a sertés- és a birkahúst érinti. A szakemberek ezt a takarmány világpiaci árának emelkedésével magyarázzák.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.