Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri

Csecsemők fokozott veszélyben

2020.10.21
11:36
2020.10.21
11:53
Forrás
Világgazdaság, MTI
476 ezer újszülött halt meg tavaly légszennyezés miatt - derül ki egy friss tanulmányból.

A halálesetek főként Indiában és Afrikában, a Szahara sivatagtól délre következtek be, főként a főzésnél használt tüzelőanyag füstje miatt. A dokumentum szerint több mint 116 ezer csecsemő életének első hónapjaiban halt meg Indiában, további 236 ezer pedig Afrikában. Összefüggés van aközött, hogy az anyák a terhesség alatt szennyezett levegőjű térben élnek és aközött, hogy a csecsemők kisebb súllyal vagy koraszülötten jönnek a világra. Erre a kockázatra egyre több bizonyíték utal. A légszennyezés világszerte 6,7 millió ember halálát okozta 2019-ben, ez a negyedik vezető halálok.

csecsemő
újszülött
légszennyezés
füst
India
Afrika

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű