Ugrás a tartalomra

Csúcstalálkozó légiriadó közben

2023.02.03
12:56
2023.02.03
15:27
Forrás
hirado.hu, RTS
Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.

Légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén, ezen belül Kijevben, ahol az Európai Unió vezetői csúcstalálkozót tartanak az ukrajnai vezetőkkel. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 15 uniós biztosból álló küldöttséggel, benne Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselővel és Várhelyi Olivér bővítési biztossal csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra az ukrán fővárosba. A küldöttség először együttes ülést tartott az ukrán kormánnyal és Volodimir Zelenszkij elnökkel. Ukrajna teljes területén egyébként legutóbb január 31-én volt légiriadó. 

Az Európai Unió újabb szankciókat akar bevezetni Oroszországgal szemben. Ez már a 10. szankciós csomag csaknem egy évvel az orosz-ukrán háború kezdete óta. A harcok 2022. február 24-én törtek ki. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt is kilátásba helyezte, hogy Hágában létrehoznak egy nemzetközi központot, amely az ukrajnai háborús bűnöket vizsgálja ki.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közben folyamatosan segítséget kér a Nyugattól. Az Európai Bizottság már jóváhagyott egy 500 millió euró értékű katonai segélycsomagot, és február közepén az IMF képviselői is egyeztetnek az ukrán vezetőkkel egy 14 és 16 milliárd dollár közötti hitelprogramról.

Ukrajna
Oroszország
haború
légiriadó
Ursula von der Leyen
Európai Bizottság
Josep Borrell
Várhelyi Olivér
Volodimir Zelenszkij

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű