Ugrás a tartalomra
Pixabay/WiR_Pixs

Dániában megkezdik az oltást a 4. dózissal

2022.06.22
14:02
2022.06.22
14:07
Forrás
Tanjug
A koronavírus elleni vakcina negyedik dózisának felvételét vezeti be az 50 év felettiek számára ősztől Dánia.

Noha még mindig alacsony a fertőzöttek száma az országban, az omikron új, ragályosabb BA.5 szubvariánsa egyre több embert fertőz meg. Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke azt mondta, nem meglepő az, hogy új variánsok jelennek meg, de a vártnál korábban növekszik a fertőzöttek száma, ezért azonnali reakcióra van szükség. Hozzátette, a lakosság veszélyeztetett csoportjai már a jövő héten megkaphatják az emlékeztető oltásokat.

Dánia
oltás
koronavírus-járvány
vakcináció
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.