Ugrás a tartalomra
Pixabay/HVesna

December 7-én beadják az első vakcinákat az Egyesült Királyságban

2020-11-29
12:38
Forrás
Financial Times
Már jövő hét elején, azaz néhány napon belül megkaphatja az engedélyt az amerikai Pfizer és a német BioNTech koronavírus elleni vakcinája az Egyesült Királyságban – írja a brit sajtó.

A Financial Times cikkében az olvasható, hogy azonnal szállítanák is a vakcinát, melyekből az első adagokat már december 7-én be is adhatják. A harmadik klinikai tesztfázis első adatai alapján 90 százalékos hatékonyságot produkáló oltásból a britek eddig 40 millió adagot rendeltek.

Ezzel az Egyesült Királyság lenne az első nyugati ország, ahol engedélyt kap koronavírus elleni vakcina. Oroszországban és Kínában már augusztusban engedélyezték helyi fejlesztésű oltóanyagok használatát, de azokat az engedélyeket még a harmadik klinikai tesztfázis megkezdése előtt adták ki.

Egyesült Királyság
vakcina
koronavírus
engedély

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.