Ugrás a tartalomra

Decemberben nőtt az euróövezeti infláció

2017.01.18
11:45
Közel hároméves csúcson volt a decemberi infláció az euróövezetben - ennek oka: az energiaárak emelkedése - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat
Közel hároméves csúcson volt a decemberi infláció az euróövezetben - ennek oka: az energiaárak emelkedése - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat. Tavaly decemberben az euróövezetben 2013 szeptembere óta a legnagyobb mértékben, 1,1 százalékra emelkedett a fogyasztói árak éves növekedésének a mértéke a novemberi 0,6 százalékról. 2015-ben 0,2 százalék volt az éves áremelkedés. A legmagasabb infláció decemberben Észtországban volt, 2,4 százalékos, illetve Belgiumban 2,2 százalékos, a Cseh Köztársaságban és Lettországban pedig 2,1 százalékos. Litvániában 2,0 százalékkal, Magyarországon 1,8 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak tavaly decemberben éves bázison. (MTI)
euró
euróövezet
infláció
Eurostat

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű