Ugrás a tartalomra
Pixabay

Delfinpusztulás Afrika délnyugati partjainál

2020.03.11
16:18
Forrás
ng.hu
Nyolcvanhat sötét delfin, köztük két néhány napos borjú pusztult el Namíbia délnyugati partjainál. Az állatok bomló tetemeire pénteken bukkantak rá rákhalászok.

Egy tengerbiológus szerint a delfinek már legalább egy hete nem éltek, amikor rájuk találtak. Nehéz lesz megállapítani pusztulásuk pontos okát, mivel a maradványok bomlásnak indultak. „Feltételezzük, hogy egyikük megsérülhetett vagy beteg volt, segítséget kért társaitól, és ez okozhatta azt, hogy partra vetődtek” – vélekedett a szakember. A sötét delfinek Dél-Amerika, Ausztrália déli része és Új-Zéland, valamint Afrika délnyugati részének partjai mentén őshonosak. Védett állat, vadászata szigorúan tilos.

Namíbia
Delfinpusztulás
Afrika
sötét delfin
rákhalász
védett állatok

Most

18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.