Ugrás a tartalomra
Pixabay

Delfinpusztulás Afrika délnyugati partjainál

2020.03.11
16:18
Forrás
ng.hu
Nyolcvanhat sötét delfin, köztük két néhány napos borjú pusztult el Namíbia délnyugati partjainál. Az állatok bomló tetemeire pénteken bukkantak rá rákhalászok.

Egy tengerbiológus szerint a delfinek már legalább egy hete nem éltek, amikor rájuk találtak. Nehéz lesz megállapítani pusztulásuk pontos okát, mivel a maradványok bomlásnak indultak. „Feltételezzük, hogy egyikük megsérülhetett vagy beteg volt, segítséget kért társaitól, és ez okozhatta azt, hogy partra vetődtek” – vélekedett a szakember. A sötét delfinek Dél-Amerika, Ausztrália déli része és Új-Zéland, valamint Afrika délnyugati részének partjai mentén őshonosak. Védett állat, vadászata szigorúan tilos.

Namíbia
Delfinpusztulás
Afrika
sötét delfin
rákhalász
védett állatok

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.