Ugrás a tartalomra

Derűlátóbb az IMF

2023.01.31
16:31
Forrás
Szerbiai RTV
A Nemzetközi Valutaalap megemelte az idei globális növekedési kilátásokat.

A Nemzetközi Valutaalap megemelte az idei globális növekedési kilátásokat az Egyesült Államokban és Európában tapasztalható rugalmas kereslet, az energiaköltségek csökkentése és a kínai gazdaság újranyitása miatt, miután Peking enyhített a szigorú Covid-19 korlátozásokon.

A Nemzetközi Valutaalap szerint a globális növekedés a 2022-es 3,4 százalékról idén 2,9 százalékra esik vissza, viszont a legfrissebb adatok javulást mutatnak, mivel októberben még 2,7 százalékos növekedést prognosztizáltak 2023-ra.

IMF
Nemzetközi Valutaalap
javulás
gazdaság

Most

15:02, Frissítve: 16:18

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:18

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.