Ugrás a tartalomra
Pixabay/outsideclick/Illusztráció

Dinnyék közé rejtve akartak migránsokat Németországba csempészni

2020.07.15
19:30
2020.07.15
19:42
Forrás
MTI
Hűtőkamionba rejtett illegális határátlépőket találtak Németországban, a cseh határ közelében - jelentette szerdán a Mitteldeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint 31 férfi próbált elbújni egy görögdinnyét szállító kamion rakterében. Az 18 és 47 év közötti illegális bevándorlókat egy alig 1 méteres résbe fektették be, a dinnyéket tartalmazó rekeszek és a kamion fedele közé.

A kamion 57 éves török vezetőjét őrizetbe vették. Az embercsempészek kiléte egyelőre ismeretlen.

A török, szíriai, iráni és iraki állampolgárságú illegális határátlépőket a szövetségi rendőrség egy létesítményében helyezték el, és elkezdték a nyomozást az őket Németországba juttató bűnszervezet ellen.

Az elmúlt években több hasonló módszeren alapuló embercsempészet is zajlott Európában. Tavaly Nagy-Britanniában 39 vietnami migráns holttestét találták meg egy hűtőkocsiban, 2015-ben pedig 71 ember fulladt meg egy magyar rendszámú hűtőkamionban, amit az embercsempészek otthagytak Ausztriában egy autópálya leállósávjában.

migráns
Németország
csempész
dinnye
illegális bevándorló
hűtőkamion

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.