Ugrás a tartalomra
Pixabay/outsideclick/Illusztráció

Dinnyék közé rejtve akartak migránsokat Németországba csempészni

2020-07-15
19:30
2020-07-15
19:42
Forrás
MTI
Hűtőkamionba rejtett illegális határátlépőket találtak Németországban, a cseh határ közelében - jelentette szerdán a Mitteldeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság.

A beszámoló szerint 31 férfi próbált elbújni egy görögdinnyét szállító kamion rakterében. Az 18 és 47 év közötti illegális bevándorlókat egy alig 1 méteres résbe fektették be, a dinnyéket tartalmazó rekeszek és a kamion fedele közé.

A kamion 57 éves török vezetőjét őrizetbe vették. Az embercsempészek kiléte egyelőre ismeretlen.

A török, szíriai, iráni és iraki állampolgárságú illegális határátlépőket a szövetségi rendőrség egy létesítményében helyezték el, és elkezdték a nyomozást az őket Németországba juttató bűnszervezet ellen.

Az elmúlt években több hasonló módszeren alapuló embercsempészet is zajlott Európában. Tavaly Nagy-Britanniában 39 vietnami migráns holttestét találták meg egy hűtőkocsiban, 2015-ben pedig 71 ember fulladt meg egy magyar rendszámú hűtőkamionban, amit az embercsempészek otthagytak Ausztriában egy autópálya leállósávjában.

migráns
Németország
csempész
dinnye
illegális bevándorló
hűtőkamion

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.