Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Luis M. Alvarez

Donald Trump elhagyta a Fehér Házat

2021-01-20
16:54
Forrás
Euronews.com
Közép-európai idő szerint 14:15-kor utoljára hagyta el a Fehér Házat Donald Trump. A "zöld szörny", a Marine One elnöki helikopter fedélzetén hagyta el az elnöki rezidenciát, előtte riportereknek pár szóval méltatta saját érdemeit.

A volt elnök a marylandi Joint Base Andrews katonai bázison tart leköszönési ceremóniát. Előtte a helikopter alacsonyan repülve több kört tesz Washington felett, többek között a Capitolium körül. Ezt a leköszönő elnök rendszerint utódja beiktatása után szokta megtenni, de Donald Trump 150 éve az első elnök, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. A republikánus párt prominensei, így Trump saját alelnöke, Mike Pence sem vesz részt a leköszönési ceremónián, mivel ők Joe Biden beiktatására mentek.

Donald Trump
Washington
Fehér Ház

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.