Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

A donyecki régióban szavaztak eddig legtöbben az Oroszországhoz való csatlakozásról

2022.09.24
11:28
2022.09.24
11:35
Forrás
hirado.hu
Nyilvánosságra hozták az ukrajnai szakadár területeken az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazások első napjának eredményeit.

A donyecki régióban szavaztak eddig legtöbben az Oroszországhoz való csatlakozásról. A régióban az első napon 23,6 százalékos volt a részvételi arány, több mint 370 ezer lakos szavazott, a luhanszki területen ezzel szemben a részvételi arány 21,9 százalékos volt, ami azt jelenti, hogy mintegy 298 900 választópolgár adta le a voksát.

Tanjug/AP Photo

A szintén orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai területen a választók több mint 20,5 százaléka adta le szavazatát az első napon, a herszoni régióban pedig csupán a lakosság 15 százaléka ment el szavazni. A szakadár területeken szeptember 23-án indított népszavazás vasárnapig tart.

népszavazás
Oroszország
Ukrajna

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű