Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/David Zalubowski

Drága az üzemanyag - országszerte tüntetnek a britek

2022.07.04
21:17
2022.07.04
21:24
Forrás
hirado.hu
A magas üzemanyagár miatti demonstrációk főként a háromsávos autópályákat célozták meg.

Hatalmas az elégedetlenség Nagy-Britannia-szerte, mivel az üzemanyagárak rekordmagasságokba emelkedtek az elmúlt hetekben. A brit kormány közleményében tudatta, bár megérti, hogy az emberek az emelkedő energiaárakkal küszködnek, és joguk van tiltakozni, de az emberek mindennapi életét nem szabad megzavarni ilyen demonstrációkkal. Az illetékesek hatalmas fennakadásokról számoltak be, amelyek jelentős késéseket eredményeztek a tömegközlekedésben is.

A brit pénzügyminiszter, Rishi Sunak kijelentette, hogy alaposan megfontolja az üzemanyagadó jelentősebb csökkentésére irányuló felhívásokat, miután a márciusban bevezetett csökkentés nem tudta megállítani az áremelkedést.

Nagy-Britannia
tüntetés

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.