Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Egészségbiztosítás a feketén dolgozó vendégmunkásoknak Olaszországban

2020-05-14
10:32
Forrás
021.rs
Egészségbiztosítást kapnak Olaszországban a járvány idejére, akik külföldi állampolgárok és feketén dolgoznak a mezőgazdaságban vagy például a házi ápolás területén - erről döntött az olasz kormány.

Minden nyáron legalább ezer afrikai, bolgár, román vendégmunkás érkezik a dél-európai országba, a legtöbb esetben gyümölcs- és zöldségszedés és más mezőgazdasági munkálatok esetében alkalmazzák őket.

A vendégmunkások sok esetben nem kapják meg bérüket, rossz körülmények között élnek. Az új szabályozással, amely a munkaidejükre, továbbá a tartózkodásuk körülményeire vonatkozik, az olasz kormány célja a járvány terjedésének megfékezése, továbbá a vendégmunkások jogainak biztosítása.

Olaszország
idénymunka
fekete munka
vendégmunka

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.