Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Nick Perry

Egy beteg miatt újra lezárták Új-Zéland legnagyobb városát

2021.02.28
08:34
Forrás
Szerbiai RTV, health.govt.nz
Vasárnaptól egy hetes zárlat alá helyezik Új-Zéland legnépesebb városát, Aucklandet – jelentette be Jacinda Ardern miniszterelnök szombaton.

Új-Zélandon nem haboznak, ha a koronavírus elleni küzdelemről van szó. Ennek bizonyítéka, hogy egyetlen egy koronavírusos beteg regisztrációja után lezárták az ország legnépesebb városát, az 1,7 millió lakosú Aucklandet. Itt harmadfokú készülség van érvényben, ami azt jelenti, hogy a város lakosai csak vásárlás és munkavégzés céljából hagyhatják el otthonaikat, de ezt is csak akkor, ha feltétlenül szükséges. A helyi sajtó jelentése szerint vasárnap reggelre két újabb koronavírusos beteget regisztráltak a városban.

Az ország többi területén másodfokú készültség van érvényben. Itt tilos 100 főnél nagyobb rendezvényeket tartani és fokozottan ellenőrzik a megelőző intézkedések betartását.

koronavírus
koronavírus-járvány
Új-Zéland

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!