Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Nićolas Garriga

Egy francia régióban tilos füvet locsolni és autót mosni

2022.08.14
21:30
Forrás
Euronews
Évtizedek óta nem látott aszály sújtja Európát - írja az Euronews.

Vízhasználati korlátozásokat vezettek be Franciaországban, ezzel próbálják enyhíteni az aszály okozta vízhiányt. Lyon régióban tilos füvet locsolni és autót mosni. A francia riviéra strandjain elzárták a zuhanyokat.

Angliában a mezőgazdasági termelők vannak a legnehezebb helyzetben. Az aszály miatt alig maradt fű a szarvasmarhák legeltetésére, a gazdáknak nincs más választásuk, mint elkezdeni felhasználni a télre tárolt tartalékaikat. A terméshozamok ugyancsak visszaestek, és a víztározók szintje több helyen túl alacsony ahhoz, hogy az öntözési igényeket kielégítsék. A klímakutatókat meglepte, hogy milyen gyorsan emelkedett a hőmérséklet Nagy-Britanniában az elmúlt években, valamint hogy milyen nagy területet érint a hőség.

aszály
Franciaország

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.