Ugrás a tartalomra
Tanjug/Christophe Archambault/Pool Photo via AP

Egyelőre nem enyhítenek Európában

2021.01.07
22:33
2021.01.07
22:41
Forrás
MTI
Olaszországban meghosszabbították az egészségügyi veszélyhelyzetet, a koronavírus-járvány miatti korlátozások Franciaországban pedig legalább január végéig érvényben maradnak.

Július 31-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti egészségügyi veszélyhelyzetet az olasz kormány. Ezt első alkalommal tavaly január végén vezették be, határidejét azóta folyamatosan előre tolják. Az országba karácsony óta több mint 685 ezer adag érkezett a Pfizer-BioNTech oltóanyagból. Eddig több mint 339 ezer személy részesült a vakcinából, kivétel nélkül egészségügyi és szociális dolgozók, valamint az idősotthonok lakói. Az illetékesek szerint Dánia mögött Olaszország a második helyen áll a beadott oltások számában az Európai Unió tagállamai között.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások Franciaországban legalább január végéig érvényben maradnak, és az éjszakai kijárási tilalom kezdetét várhatóan újabb tíz megyében előrébb hozzák - jelentette be a francia miniszterelnök. Jean Castex kizártnak nevezte a szigorítások további enyhítését a következő hetekben. Heti sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy a vendéglátóhelyek legalább február közepéig zárva maradnak, a kulturális intézmények és a sportlétesítmények sem nyithatnak ki januárban. Az éjszakai kijárási tilalom várhatóan két órával korábban, este hat órakor fog kezdődni további tíz megyében, ahhoz a 15 megyéhez hasonlóan az ország keleti és délkeleti részén, ahol már január elején bevezették a szigorítást. Az intézkedésről pénteken születik döntés a helyi illetékesekkel egyeztetve.

koronavírus
Franciaország
Olaszország
járvány
intézkedés

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!