Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexandra_Koch

Egyhavi zárlatot rendelt el a skót kormány

2021.01.04
19:28
2021.01.04
19:38
Forrás
MTI
A korlátozások kedden nulla órától lépnek életbe.

Egyhavi zárlatot rendelt el ma a skót kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése végett. Nicola Sturgeon bejelentette, hogy a korlátozások kedden nulla órától lépnek életbe és január végéig tartanak.

A skót miniszterelnök szerint a fertőzések számának emelkedése komoly terhet ró az állami egészségügyi szolgálatra, és a szigorítások nélkül a kórházak három-négy héten belül megtelnének.

Az intézkedések alapján a Skóciában élőknek otthonaikban kell maradniuk, minden lehetséges esetben otthonról kell dolgozniuk, és csak testmozgás céljából, vagy az alapvető fontosságú cikkek és gyógyszerek beszerzése, szükség esetén orvosuk felkeresése céljából léphetnek az utcára. Közterületen mindenki csak egy olyan emberrel találkozhat, akivel nem él egy fedél alatt.

A vallási intézményeket bezárják és az iskoláknak is jórészt online oktatásra kell átállniuk. Sturgeon hozzátette, hogy a skóciai koronavírus-fertőzések felét a nemrégiben azonosított új vírusvariáns okozza.

skócia
zárlat
koronavírus
intézkedés

Most

16:19, Frissítve: 16:34

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!