Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Egymást vádolják az oroszok és az ukránok a civil lakosság elleni támadások miatt

2022.07.18
07:50
Forrás
euronews.com, hirado.hu
Közben mindkét fél folyamatosan tagadja, hogy a polgári infrastruktúrát lőnék, ennek ellenére számos ukrán településről jelentenek lebombázott lakóházakat.
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Harkiv megyében pedig egy iskolát is megsemmisítettek a rakéták. Közben már nemcsak a légicsapásoktól kell tartania Ukrajna lakosságának: az orosz védelmi miniszter ugyanis minden fronton támadást rendelt el.

Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este kiadott rendeletével felmentette tisztségéből Irina Venegyiktova főügyészt és Ivan Bakanovot, az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetőjét. A fronthoz közel lévő ukrán települések eközben megkezdték az előkészületeket az evakuálásra. Ha meg is állnak a harcok ott, ahol most tartanak, és nem mozdul tovább a front, akkor is nagyon nehéz lesz itt túlélni télen - erről beszélt Pokrovszk polgármestere, Ruslan Trebuskin.

orosz-ukrán háború
Harkiv
Volodimir Zelenszkij
Ukrajna

Most

12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.