Ugrás a tartalomra

Egymást vádolják az oroszok és az ukránok a civil lakosság elleni támadások miatt

2022.07.18
07:50
Forrás
euronews.com, hirado.hu
Közben mindkét fél folyamatosan tagadja, hogy a polgári infrastruktúrát lőnék, ennek ellenére számos ukrán településről jelentenek lebombázott lakóházakat.

Harkiv megyében pedig egy iskolát is megsemmisítettek a rakéták. Közben már nemcsak a légicsapásoktól kell tartania Ukrajna lakosságának: az orosz védelmi miniszter ugyanis minden fronton támadást rendelt el.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este kiadott rendeletével felmentette tisztségéből Irina Venegyiktova főügyészt és Ivan Bakanovot, az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetőjét. A fronthoz közel lévő ukrán települések eközben megkezdték az előkészületeket az evakuálásra. Ha meg is állnak a harcok ott, ahol most tartanak, és nem mozdul tovább a front, akkor is nagyon nehéz lesz itt túlélni télen - erről beszélt Pokrovszk polgármestere, Ruslan Trebuskin.

orosz-ukrán háború
Harkiv
Volodimir Zelenszkij
Ukrajna

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.