Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

Egyre gyakoribbak a rakétatámadások Oroszország területén

2022.07.06
07:43
Forrás
Szerbiai RTV
133. napja tartanak az összecsapások Ukrajna és Oroszország között. A Belgorod elleni támadás után az ukrán csapatok Kurszk és Brijanszk régiók több települését is bombázták.

Az orosz erők pedig a Donyec-medence délkeleti részén levő, ukrán ellenőrzés alatt álló városokat támadják. A rakétatámadások főleg Szlavjanszk, Kramatorszk ellen irányulnak. Az orosz és az ukrán fél beszámolói szerint mindkét oldalon civil áldozatai is vannak a bombázásnak.

Az orosz erők Luhanszk megyében teljesen, Donyec-megyében pedig valamivel több mint a területek fele felett vették át az uralmat. Ukrajna teljes területének ötöde van Oroszország ellenőrzése alatt. Az orosz hadsereg két humanitárius útvonalat nyitott az Azovi és a Fekete tengeren, hogy biztonságossá tegyék a hajózást. Mariupol kikötőjét is megtisztították az aknáktól – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Míg Ukrajna a kikötőkben ragadt búza ügyében Törökországgal és az Egyesült Nemzetek Szervezetével tárgyal, addig Zaporizzsja régió oroszbarát vezetősége már egyezséget kötött a búza külföldi értékesítésére.

orosz-ukrán háború
Oroszország
Ukrajna

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.