Ugrás a tartalomra
Tanjug

Egyre súlyosabb a helyzet Hongkongban

2019-10-21
12:55
Forrás
MTI
A tüntetők száma csökkent, ám azok akik maradtak, egyre erőszakosabbak. Rendőrökre támadnak, gyújtogatnak, bombát robbantanak.

A hongkongi hatóságok szerint, ami a városállamban zajlik, már nem békés tiltakozás, hanem lázongás. Hongkongban eddig nem volt példa ilyen erőszakra, ezért a kormánynak határozott intézkedéseket kell hoznia az erőszak megfékezésére - e szavakkal jelentette be Carrie Lam főkormányzó, hogy az erőszak visszaszorítására, soron kívül hozott rendelettel betiltja az arcmaszk viselését nyilvános összejöveteleken. Carrie Lamet ezért bírálói azzal vádolják, hogy önkényuralmi eszközökkel próbál fellépni a tiltakozók ellen. A tiltás egyelőre nem hozott eredményt. A pekingi és a hongkongi vezetés múlt héten még abban bízott, hogy a városállam kormánya képes lesz rendezni a helyzetet, és nem lesz szükség Kína beavatkozására. Carrie Lam szerint ugyanis Hongkongnak magának kell megoldania a problémát. Kijelentette, ha a helyzet azonban tovább súlyosodik, akkor egyetlen lehetőséget sem lehet kizárni.

Hongkong
zavargás
tüntetés

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.