Ugrás a tartalomra
Tanjug

Egyre súlyosabb a helyzet Hongkongban

2019-10-21
12:55
Forrás
MTI
A tüntetők száma csökkent, ám azok akik maradtak, egyre erőszakosabbak. Rendőrökre támadnak, gyújtogatnak, bombát robbantanak.

A hongkongi hatóságok szerint, ami a városállamban zajlik, már nem békés tiltakozás, hanem lázongás. Hongkongban eddig nem volt példa ilyen erőszakra, ezért a kormánynak határozott intézkedéseket kell hoznia az erőszak megfékezésére - e szavakkal jelentette be Carrie Lam főkormányzó, hogy az erőszak visszaszorítására, soron kívül hozott rendelettel betiltja az arcmaszk viselését nyilvános összejöveteleken. Carrie Lamet ezért bírálói azzal vádolják, hogy önkényuralmi eszközökkel próbál fellépni a tiltakozók ellen. A tiltás egyelőre nem hozott eredményt. A pekingi és a hongkongi vezetés múlt héten még abban bízott, hogy a városállam kormánya képes lesz rendezni a helyzetet, és nem lesz szükség Kína beavatkozására. Carrie Lam szerint ugyanis Hongkongnak magának kell megoldania a problémát. Kijelentette, ha a helyzet azonban tovább súlyosodik, akkor egyetlen lehetőséget sem lehet kizárni.

Hongkong
zavargás
tüntetés

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.