Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

2023.01.28
11:31
2023.01.28
15:40
Forrás
Pannon RTV
Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Mindeközben Ukrajnában rendszeressé váltak a kényszersorozások.

Az ukrán hadiipari és energetikai létesítményre mért rakétacsapások minden kijelölt létesítményt eltaláltak és megzavarták a fegyver- és lőszerszállítást a harci területekre, beleértve a NATO-országok által biztosított eszközökét is - állítja az orosz fél. A Kreml azt is megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megelőző kegyelmet ad ki az ukrajnai orosz hadműveletekben szolgáló elítélteknek.

Mindeközben Ukrajnában rendszeressé váltak a kényszersorozások. Sajtóinformációk szerint többnyire frekventált helyeken: pályaudvarokon, benzinkutaknál, üzletközpontok, piacok közelében lépnek akcióba a rendőrök és a toborzóirodák dolgozói, de házakba is bemennek. Becslések szerint csak Kárpátalján naponta mintegy száz helyen tartanak razziát.

A tervek szerint a jövő héten orosz-amerikai tárgyalások lesznek. Szergej Rjabkov, Oroszország külügyminiszter-helyettese ugyanis találkozik Lynne Tracyvel, az Egyesült Államok új moszkvai nagykövetével – jelentette a RIA orosz állami hírügynökség. Az orosz külügyminisztérium szerint ugyanakkor nem várható, hogy Tracy érkezése érdemben javítani fogja a két ország közötti, jelenleg mélyponton levő kapcsolatokat. Moszkva ugyanis azt gondolja, hogy Washington „hibrid háborút” folytat Oroszország ellen. Sőt, mint azt Szergej Lavrov külügyminiszter nemrég kifejtette, a Moszkva és a Nyugat közötti konfliktust lassan már nem lehet „hibrid háborúként” meghatározni, mert az közelebb áll a valódi háborúhoz.

Ukrajna
orosz-ukrán háború
Zaporizzsja
Donyeck

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.