Ugrás a tartalomra
ixabay/rawpixel

Egyre több a balkáni vendégmunkás Németországban

2019.04.17
08:38
Forrás
Deutsche Welle
Az utóbbi három évben évente 20 százalékkal növekszik az Európai Unión kívülről érkező vendégmunkások száma - írja a Deutsche Welle.

A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint 2018-ban 217 ezerről 266 ezerre nőtt azok a nem európai uniós állampolgárok száma, akik munkavállalási engedéllyel rendelkeznek Németországban. A munkavállalók 25 százaléka a Nyugat-Balkánról, vagyis Albániából, Montenegróból, Koszovóból, Macedóniából, Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából érkezett. 2015-ben még csupán 9 százalék körüli volt ez az arány.

Németország
vendégmunkások

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.