Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ali Aksoyer/DHA via AP

Egyre több a török Izmirben történt földrengés áldozatainak száma

2020-10-31
14:28
Forrás
MTI
Ötezer ember vesz részt a mentésben. Keresőkutyákat is bevetnek.

Huszonhétre emelkedett a péntek délutáni égei-tengeri földrengés halálos áldozatainak a száma, és több mint 800 ember megsérült. A nyugat-törökországi Izmirben a hírek szerint eddig mintegy száz embert mentettek ki a romos épületekből. A mentésben ötezer ember vesz részt, és 20 keresőkutyát is bevetettek. Mobilkonyhát és sátrakat is felállítottak, ahol 50 ezer ember ellátását biztosítják.

A Görögországhoz tartozó Számosz szigetén két fiatal vesztette életét. A szigeten újabb erős rengéstől tartva sokan sátrakban vagy az autójukban töltötték az éjszakát. Péntek éjjel és még szombat reggel is voltak 4-es fokozatú utórengések.

izmir
Törökország
földrengés
áldozatok
sérültek
mentés

Most

15:24, Frissítve: 17:22

Négy éve indult el a Kalamáris

A Pannon Televízió műsorában neves magyar írók és világirodalmi alkotók remekművei születnek újjá óvodások és általános iskolások szavalásával. A Kalamárist minden délután 18 óra 55 perckor láthatják a nézők.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.